Consultant Certification and assessment consultant (ISO27001 auditor)

Job Description

Als consultant binnen het CertifyPoint team van EY maak je bij binnenkomst al impact op jouw omgeving. Je bouwt bij ons direct een netwerk op waar je de rest van je carrière profijt van zal hebben. Je hebt de optie om tijdens jouw loopbaan intensieve soft en hard skills trainingen te volgen, waardoor jij je zowel op persoonlijk vlak als professioneel vlak kan blijven ontwikkelen. Vanaf de allereerste dag werk je samen met onze CertifyPoint collega’s van alle niveaus aan uiteenlopende projecten en wij streven er naar om een blijvende en duurzame impact te creëren bij onze diverse opdrachtgevers.

De uitdaging – What future are you building towards?

Wij zijn EY CertifyPoint, onderdeel van EY Consulting. Wij ondersteunen bedrijven bij het implementeren en certificeren van (bedrijfs)normen, standaarden en wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging en privacy. Enkele voorbeelden zijn ISO 27001, ISO 27701, ISO 9001, CSA Star, NEN 7510 en vele andere internationale standaarden. We helpen organisaties in hun ‘compliance journey’ door het aanbieden van advies, training, implementatie of certificering. Wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s die interesse hebben in interessante informatiebeveiligingsvraagstukken waar onze klanten oplossingen voor zoeken. Samen met ons ga jij de uitdaging aan om informatiebeveiliging namens EY aan te laten sluiten bij de wensen van onze klanten.

Ons team – Do great minds always think alike?

De afdeling EY CertifyPoint is één van de wereldmarktleiders op het gebied van ISO-certificeringen. Ons team staat bekend om een slimme aanpak en efficiënte audittechnieken waarmee wij de inspanningen van onze klanten minimaliseren. Wij hebben een sterke wereldwijde praktijk ontwikkeld en expertise verworven op het gebied van informatiebeveiliging/privacy evenals de normen ISO/IEC 27001:2013 en ISO/IEC 27701:2019. Het team van EY CertifyPoint maak deel uit van een internationaal team en wij bieden een scala aan diensten aan onze klanten. Ons team bestaat uit professionals met zeer diverse achtergronden.

Wat je gaat doen – How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?

 • Als security/privacy consultant, zal je met name certifications audits uitvoeren voor security- en privacy gerelateerde controles voor onze klanten. Tevens zal je workshops en trainingen geven over hieraan gerelateerde onderwerpen.
 • Binnen deze rol is geen dag hetzelfde, je bent hierom in staat om veel verschillende verantwoordelijkheden tegelijkertijd te dragen. Je zal samenwerken met veel verschillende klanten en collega’s en je kunt je tijd goed verdelen wat betreft het uitvoeren van audits, reizen, het geven van workshops en het ondersteunen bij business development.
 • Binnen deze constant veranderende omgeving is er geen betere plek om jouw skills tot een hoger niveau te tillen. Je werkt op een wereldwijde schaal en tevens zijn er vele internationale reis mogelijkheden.

Wat wij zoeken – Where do you start if you want to change the world?

 • Je hebt een afgeronde HBO bachelor / universitaire master behaald in Computer Science, IT Auditing, Information Systems, Privacy Law.
 • Je hebt enige ervaring op het gebied van IT auditing en kennis van IT general controls (security, change management, disaster backup recovery, data center, infrastrucutre etc) en IT governance processen (ITIL).
 • Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlands én Engelse taal (in woord en geschrift), dit is van belang vanwege de internationale klantportefeuille van EY CertifyPoint. Wanneer je mondeling en/of schriftelijk vaardig bent in Duits, Engels of Frans is dit een pré.
 • Je hebt een EU paspoort (ivm visum aanvraag)
 • Idealiter beschik je over de vaardigheid om security policies en procedures kritisch te reviewen, security policies te ontwerpen en te implementeren in lijn met standaarden op het gebied van ISO27001, NIST, SANS etc. Bij voorkeur heb je kennis van cybersecurity specifieke standaarden (ISO, ITIL, NIST, ISF) en privacy standaarden (GDPR, ISO27018).

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!

Wat wij bieden – Is everything that counts being counted?

 • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar
 • Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten, stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta-bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord
 • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op een onkostenvergoeding (afhankelijk van je functie) en een internetvergoeding van €40,- netto per maand
 • Opleidingen: EY vindt het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen als je dat wilt. We bieden je de mogelijkheid om verschillende soft & hard skills trainingen, opleidingen en externe cursussen te volgen. Bijvoorbeeld het behalen van een MBA om jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, zaken en technologie te verbreden
 • Mobiliteitsregeling: draag direct bij aan onze ambitie om in 2025 de CO2-voetafdruk van EY te verlagen tot nul. Met onze regeling kies je zelf uit de meest uiteenlopende duurzame opties. Denk aan het gebruik van leasefietsen, elektrische deelscooters, elektrische deelauto’s, flexibele leaseauto’s en verschillende abonnementen voor het openbaar vervoer. Een app geeft je inzicht in jouw CO2-voetafdruk

Meer lezen over het werken bij EY? Bekijk de volgende link: Hoe het is om bij ons te werken | EY – Global | EY – Nederland

Over het kantoor

Ons kantoor in Amsterdam bevindt zich op de Zuidas: een bruisende plek waar veel bedrijven zijn gevestigd. In onze Cross Towers worden maar liefst 1000 mensen per dag bij binnenkomst verwelkomd door Anouchka en Lucia. Heb je nog niet ontbeten? Dan maakt Taib zijn speciale smoothie voor je of gewoon een lekkere cappuccino. In de lunchpauze staat het team van Hans en Mehdi voor je klaar met een verse lunch. Voor een adembenemend uitzicht op Amsterdam ga je naar de 22e verdieping. Samenwerken krijgt door de Wavespace een nieuwe betekenis. Deze High-Tech omgeving brengt wereldwijd klanten en collega’s virtueel samen!

Sollicitatieprocedure – How can you prepare for a long life together?

Het sollicitatieproces bestaat uit een telefonische screening, een persoonlijkheidstest, en twee interviews.

 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Vacancy Gallery

Vacancy Details

Location: NLD-Amsterdam

Company Information

EY

EY, voorheen bekend als Ernst & Young, is een wereldwijd opererend professioneel dienstverleningsbedrijf dat gespecialiseerd is in assurance, belastingadvies, transactionele diensten en adviesverlening. Het bedrijf is een van de zogenaamde "Big Four" accountantskantoren, wat betekent dat het een van de vier grootste accountants- en advieskantoren ter wereld is.

EY ontstond in 1989 als gevolg van de fusie tussen Ernst & Whinney en Arthur Young & Co en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk. Met kantoren in meer dan 150 landen biedt EY wereldwijd een uitgebreid scala aan diensten aan.

Diensten:

 1. Assurance: EY waarborgt de nauwkeurigheid van financiële informatie om het vertrouwen van investeerders en andere belanghebbenden te vergroten.
 2. Belastingadvies: Het bedrijf levert belastingadviesdiensten om bedrijven te helpen voldoen aan fiscale vereisten en strategieën te ontwikkelen die belastingefficiëntie bevorderen.
 3. Transactionele diensten: EY ondersteunt klanten bij fusies, overnames, herstructureringen en andere transacties, waarbij het advies geeft over strategie en uitvoering.
 4. Adviesverlening: EY biedt uitgebreide adviesdiensten op het gebied van bedrijfsstrategie, operationele efficiëntie, technologische innovatie en risicobeheer.

Met een wereldwijd netwerk van professionals die samenwerken, focust EY sterk op waarden zoals integriteit, respect, teamwork en uitmuntendheid. Bovendien investeert het bedrijf in innovatieve technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en data-analyse, om haar dienstverlening te verbeteren en aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften. Als een toonaangevende speler in de professionele dienstverlening speelt EY een cruciale rol bij het ondersteunen van organisaties wereldwijd bij hun financiële, operationele en strategische uitdagingen.

No data was found