Afstudeerstage Cyber Security (Sector Focus: Financial Services)

Job Description

Startdatum februari – maart 2024

Als je gepassioneerd bent om mee te denken over een breed scala aan uitdagingen voor onze klanten op het gebied van cyber risk management & privacy, dan zijn we opzoek naar jou! Je zult deel uitmaken van een groeiend team en met je scriptie onderwerp uitgebreid onderzoek doen naar een topic dat relevant is voor onze dienstverlening. Daarnaast heb je eventueel de mogelijkheid om bij te dragen aan interne innovatieve projecten en/of initiatieven.

In goed overleg zullen we tot een passend onderwerp (e.g. cyber security AI, Privacy Impact, awareness, simulatie oefeningen,…) komen en maak je de vertaalslag van je onderwerp, naar de uitdagingen en/of toegevoegde waarde daarvan voor onze klanten. In deze rol worden jouw ideeën en input gewaardeerd en heb je veel vrijheid om bij te dragen aan ons en jouw eigen succes. Heb jij passie voor technologie en wil jij graag je thesis schrijven in een internationale omgeving, we maken graag kennis met je!

De uitdaging – What future are you building towards?

Ons Cyber Security Team biedt services aan nationale en internationale opdrachtgevers binnen de financiële sector. Denk hierbij aan banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset management. Onze belangrijkste werkzaamheden liggen in het domein van: (i) cyber risk management: strategie, cultuur en transformatieopdrachten, (ii) digital identity & access management, (iii) data privacy, (iv) cyber threat management en (v) cyber breach management opdrachten.

Als scriptie stagiair kan je een kijkje nemen bij de volgende werkzaamheden:

 • Het ontwerpen en implementeren van cyber en privacy strategieën.
 • Het beoordelen van het niveau van informatiebeveiliging.
 • Het opzetten en uitvoeren van transformatieopdrachten.
 • Ondersteuning bieden bij continuïteitsbeheer en het uitvoeren van risk assessments in bijvoorbeeld ISO-certificeringen.
 • Het beheersen van data en het waarborgen van awareness door de gehele organisatie.

Ons team – Do great minds always think alike?

Binnen de afdeling Cybersecurity houden wij ons bezig met betrouwbare oplossingen voor steeds complexere cyber beveiligingsrisico’s van operationele omgevingen. We zijn een internationaal team van specialisten die onze klanten helpen met hun meest complexe cyberbeveiligingsbehoeften. Wij werken vanuit het Advanced Security Center in Amsterdam samen met onze Advanced Security Centers over de hele wereld, om toegang te krijgen tot de meest geavanceerde tools om cybercriminaliteit te bestrijden.

Wat je gaat doen – How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?

 • Het schrijven van je Master thesis.
 • Helpen bij het onderhouden van interne/externe relaties en uitdagingen van opdrachtgevers vertalen naar concrete opdrachten.
 • Helpen bij het doorgronden van de effectiviteit van informatiesystemen in complexe IT-omgevingen en advies geven om deze maatregelen verder te verbeteren.
 • Helpen bij het coördineren en uitvoeren van implementatie of innovatie programma’s, advies geven over platformen en infrastructuren, architectuurreviews of configuratiereviews.
 • Helpen bij het rapporteren en presenteren van je adviezen aan verschillende doelgroepen.

Wat wij zoeken – Where do you start if you want to change the world?

 • Je zit in de laatste fase van een universitaire master opleiding (richting It & Business, (Business) Cyber security, Computer Science of een andere relevante studie voor het vakgebied.
 • Goede mondelinge en geschreven communicatie-vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je krijgt energie van het oplossen van complexe vraagstukken en het bedenken van innovatieve verbeteringen.
 • Je hebt affiniteit met de financiële sector (toon dit bijvoorbeeld aan in je motivatiebrief).

*Uit onderzoek blijkt dat mannelijke kandidaten vaak solliciteren als ze een 60% match zien met het profiel, terwijl vrouwen alleen solliciteren als ze een 100% match zien. Voldoe je niet aan bovenstaande punten maar denk je wel dat dit de juiste functie voor jou is, dan nodigen we je van harte uit om toch te solliciteren. 

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!

Wat wij bieden – Is everything that counts being counted?

 • Salaris: Stagevergoeding van €900 per maand (op basis van 40 uur).
 • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar).
 • Vrije dagen: je hebt recht op 20 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen.
 • Opleidingen: EY vindt het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen als je dat wilt. We bieden je de mogelijkheid om verschillende soft & hard skills trainingen, opleidingen en externe cursussen te volgen. Bijvoorbeeld het behalen van een MBA om jouw vaardigheden op het gebied van leiderschap, zaken en technologie te verbreden.
 • Reiskostenvergoeding: € 0,19 netto per/km (max. 40 km enkele reis). Hier heb je alleen recht op indien je geen studentenreisproduct bezit.
 • Begeleiding: zodra je start krijg je een buddy en stagebegeleider toegewezen. Je buddy helpt jou de eerste weken bij alle vragen die je hebt en maakt je wegwijs in de organisatie. Je stagebegeleider richt zich op jouw scriptie en biedt begeleiding waar nodig.

Meer lezen over het werken bij EY? Bekijk de volgende link: Hoe het is om bij ons te werken | EY – Global | EY – Nederland

Over het kantoor

Ons kantoor in Amsterdam bevindt zich op de Zuidas: een bruisende plek waar veel bedrijven zijn gevestigd. In onze Cross Towers worden maar liefst 1000 mensen per dag bij binnenkomst verwelkomd door Anouchka en Lucia. Heb je nog niet ontbeten? Dan maakt Taib zijn speciale smoothie voor je of gewoon een lekkere cappuccino. In de lunchpauze staat het team van Hans en Mehdi voor je klaar met een verse lunch. Voor een adembenemend uitzicht op Amsterdam ga je naar de 22e verdieping. Samenwerken krijgt door de Wavespace een nieuwe betekenis. Deze High-Tech omgeving brengt wereldwijd klanten en collega’s virtueel samen!

Sollicitatieprocedure – How can you prepare for a long life together?

Het sollicitatieproces bestaat uit een telefonische screening, een online assessment, en een interview (optioneel: tweede interview)

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Vacancy Gallery

Vacancy Details

Location: NLD-Amsterdam

Company Information

EY

EY, voorheen bekend als Ernst & Young, is een wereldwijd opererend professioneel dienstverleningsbedrijf dat gespecialiseerd is in assurance, belastingadvies, transactionele diensten en adviesverlening. Het bedrijf is een van de zogenaamde "Big Four" accountantskantoren, wat betekent dat het een van de vier grootste accountants- en advieskantoren ter wereld is.

EY ontstond in 1989 als gevolg van de fusie tussen Ernst & Whinney en Arthur Young & Co en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk. Met kantoren in meer dan 150 landen biedt EY wereldwijd een uitgebreid scala aan diensten aan.

Diensten:

 1. Assurance: EY waarborgt de nauwkeurigheid van financiële informatie om het vertrouwen van investeerders en andere belanghebbenden te vergroten.
 2. Belastingadvies: Het bedrijf levert belastingadviesdiensten om bedrijven te helpen voldoen aan fiscale vereisten en strategieën te ontwikkelen die belastingefficiëntie bevorderen.
 3. Transactionele diensten: EY ondersteunt klanten bij fusies, overnames, herstructureringen en andere transacties, waarbij het advies geeft over strategie en uitvoering.
 4. Adviesverlening: EY biedt uitgebreide adviesdiensten op het gebied van bedrijfsstrategie, operationele efficiëntie, technologische innovatie en risicobeheer.

Met een wereldwijd netwerk van professionals die samenwerken, focust EY sterk op waarden zoals integriteit, respect, teamwork en uitmuntendheid. Bovendien investeert het bedrijf in innovatieve technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en data-analyse, om haar dienstverlening te verbeteren en aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften. Als een toonaangevende speler in de professionele dienstverlening speelt EY een cruciale rol bij het ondersteunen van organisaties wereldwijd bij hun financiële, operationele en strategische uitdagingen.

No data was found